ÄKTA EUROPEISKT HÅR (”REMY”)

Håret som används är noga kontrollerat och testat i laboratorier. Kvalitén är vad man kallar för ”REMY”. Det vill säga, äkta europeiskt hår, som är avklippt.Det innebär att alla hårstrån ligger åt samma håll. Håret kommer antingen från Indien eller Europa. Det har samma fjällskikt som vårt hår och smälter därför naturligt samman med europeisk och skandinavisk hårkvalité.

 

Att skaffa sig en hårförlängning innebär att slingor av europeiskt kvalitetshår fästes i det egna håret.Detta medför naturligtvis en belastning på de egna hårsäckarna och kan till en början kännas lite obekvämt och klia.

 

Det är viktigt att reda ut håret med fingrar och extentionsborste varje dag för att slippa att det tovar sig i botten, man behöver inte vara rädd att det lossnar när man borstar utan det är viktigt att man reder

ut det ordentligt för att minska slitaget vid utkamningen när man tagit bort slingorna. Slingorna är inte fästa upp i hårbotten vilket gör att slingorna inte naturligt får fukt och näring från hårbotten, det är därför viktigt att man använder produkter som återfuktar och stärker hårslingorna.

 

Detta rekommenderas av frisören som gör din förlängning. Det går att tona (endast på salong), föna, använda locktång och plattång på hårförlängningen men det är viktigt att man håller sig en bit från fästena som är känsliga för värme.

 

Det egna håret kan vara ganska kort, kunden behöver alltså inte vänta på att håret vuxit till en speciell längd. De färdiga hårslingorna är sammanbundna av ett speciellt keratin-ämne, liknande det som finns naturligt i hårstråt.

Keratinet aktiveras med värme, smälter på ett naturligt sätt samman med håret. Sitter säkert och skadar inte det egna håret. Hårslingorna är sammanbundna med detta ämne och bildar ett litet risformat fäste ca 1 cm från hårbotten. 

När det är dags att plocka bort sin förlängning görs detta med att man sätter på ett lösningsmedel på fästena och klämmer på dem med en liten tång som gör att det kommer luft mellan det egna håret och fästena och kan sedan lätt tas bort utan att skada det egna håret.

 

Är det något mer man undrar över är det bara att ringa eller varför inte titta in till oss då det nästan alltid är någon av oss på Hårtåtten som har hårförlängning.

Välkomna in!

citat_extensions